Laboratorní diamanty

 

Lab Grown není fake 

 

Rádi bychom Vám představili nový produkt v naší nabídce a tím je laboratorně vytvořený diamant – Lab Grown. Co si máme pod tímto názvem představit? Je to falešný diamant? NE!!! Je to diamant, který má stejné složení, stejný vzhled, stejnou tvrdost i jiné mechanické vlastnosti jako přírodní diamant. Člověk zkopíroval technologický postup od přírody a proces dramaticky urychlil. Běžné zkoušečky diamantů nerozeznají přírodní diamant od Lab Grownu, na to je potřeba sofistikovaných přístrojů. Labgrowny jsou rovněž certifikovány stejným způsobem jako přírodní diamanty. Na certifikátu musí být vždy uvedeno, zda se jedná o laboratorní nebo přírodní diamant. Rovněž je nepřípustné tyto dvě kategorie kamenů míchat do jednoho šperku, není tedy možné mít na jednom šperku jak přírodní, tak i laboratorní diamanty zároveň.

 

Jaké jsou tedy hlavní výhody Lab Grownů?

 

Jsou levnější – někdy až o 30 % než přírodní diamanty, a to je jejich zásadní výhoda. Pokud toužíte po diamantovém šperku s větším množstvím kamenů anebo s větším kamenem a cena v provedení s přírodními diamanty je nedostupná, Lab Grown je vaše šance. Dalším nemálo významným argumentem pro Lab Grown je, že se nemusí těžit, nemusí se kvůli němu těžbou devastovat příroda.

 

Má Lab Grown nějaké nevýhody?

 

Možná nevýhoda tkví v tom, že cena přírodních diamantů je stabilní a v budoucnu půjde rozhodně nahoru, to je jisté. Přírodní zdroje nejsou nekonečné, a tak cena přírodního diamantu rozhodně dolů nepůjde. U Lab Grownu je situace jiná. Cena se řídí jinou logikou, a to zákonem nabídky a poptávky. Čím větší množství se bude vyrábět – a to se bude vyrábět, neb se jedná o atraktivní produkt – tím bude cena v budoucnu klesat.

Co tedy říci závěrem: Labgrown je skvělá volba pro ty, kteří chtějí koupit diamantový šperk z estetických důvodů a nikoliv investičních. Pro ty je to skvělá a doporučitelná volba. Není potřeba se jich bát, protože, jak říká titulek tohoto článku, LabGrown není fake.